Hjem » Husk hjelmen

Husk hjelmen

Gitte maj 8, 2018 Ingen kommentarer
Husk hjelmen
H

Hvorfor skal man bruge hjelm?

Der er mange der, ligesom cyklisterne, ikke mener at de behøver at bruge hjelm. Men man skal være opmærksom på, at ligesom man på en cykel pludselig kan ramme en sten eller andet der vælter en af cyklen, så kan en hest pludselig blive skræmt af noget, som gør at du ender på jorden. Her får du nogle gode råd om brug af hjelm:

 

Hvem skal bruge hjelm?

Man bør altid bære hjelm, når man rider. Lige meget om man er 12 eller 42, så er der en risiko for at falde af hesten, og så skal man passe på hovedet. Det gælder selvfølgelig både på lange og korte ture og det gælder for både nybegyndere og meget erfarne ryttere.

Sikkerhedsgodkendt

Hjelmen skal være sikkerhedsgodkendt med VG1 mærket. Det er din garanti for at hjelmen er i orden. Lad være med at købe en billig hjelm udelukkende på prisen, hvis den ikke har den rigtige godkendelse.

Størrelse

Din hjelm skal have den rigtige størrelse, der passer til dig. Hvis den er for stor eller for lille, vil den ikke yde den nødvendige beskyttelse ved et fald. Hvis du stadig vokser, så vær opmærksom på at hjelmen skal udskiftes, når den begynder at klemme.

Stroppen

Hvis man har en ridehjelm på uden at spænde hagestroppen, kunne man lige så godt ikke have nogen på. Der er meget stor risiko for at hjelmen falder af undervejs og med sikkerhed, hvis man styrter. Spænderne skal sidde under øret og man skal kunne få en finger ind under stroppen.

Skal hjelmen udskiftes?

Hvis du styrter på hesten, skal hjelmen efterfølgende undersøges nøje for revner og sprækker. Hvis man kan se det mindste på overfladen, skal man udskifte hjelmen. Derudover bør man skifte hjelm mindst hvert 5. år da materialet bliver brugt og ikke yder den nødvendige beskyttelse længere.

Vi står altid klar til at rådgive dig omkring valg og brug af hjelm.

Se vores udvalg af hjelme.

Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.