Hjem » Videoguide: Sådan lægger du bandager på

Videoguide: Sådan lægger du bandager på

Gitte oktober 23, 2015 Ingen kommentarer
9993-Mm-Bandage-Pad-Bandage-elastic-mounting
D

Det er vigtigt, at hestens bandager ligger rigtigt – men det kan også være svært at lægge dem på. Her kan du se, hvordan det skal gøres.

Øvelse gør som bekendt mester. Derfor er det bare om at komme i gang med at lægge bandager på.

Når du begynder, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Det er for det første en god ide at have noget godt udstyr. I videoen bruger vi bandageunderlag og elastikbandager fra Minkhorse. Bandageunderlagene har memoryfoam og lægger sig derfor tæt ind til hestens ben.

Samtidig er de ekstra lange med nylonforstærkning i bunden, så de samtidig fungerer som en klokke – uden du har en klokke-kant til at sidde og gnave i koden.

Elastikbandagerne har en holdbar elastiklukning, og det er vigtigt, at bandagerne ikke kan gå op under ridning.

Det er altid en god ide at bruge bandageunderlag, som sikrer, at bandagerne ikke sidder for stramt. Minkhorse’s bandageunderlags memoryfoam fungerer samtidig trykfordelene. Køb bandagerne her.

særtilbud

Man kan bruge bandager uden bandageunderlag, hvis man vælger modellerne med fleece inderst eller rene fleecebandager.

Sådan lægger du bandagerne på

Sørg for at hårene ligger glat under bandageunderlaget, som du lægger rundt om hestens ben. Sørg for at overlappet sker bagpå benet, hvor senerne sidder for ekstra beskyttelse under ridning.

Når du ruller bandagerne på, skal du altid rulle fra forsiden af benet, ind mod dig selv og bagud. Du har gjort det rigtigt, hvis velcro-lukningen vender bagud, når den lukkes.

Du starter øverst og ruller nedefter – og derefter op igen, så bandagen lukkes lige under knæet.

Lad kun bandagen gå til dét punkt på koden, som er tykkest.

Når du ruller bandagerne på, skal du kun stramme henover forsiden af benet. Her sidder der en bred knogle, mens du kan mærke hestens sener på bagsiden af benet. Henover senerne ruller du blot bandagen på, så du ikke vrider og strækker i senerne.

Sørg for at velcro-lukningen sidder udvendigt på benet, så der ikke er risiko for, at hesten stryger benet med lukningen, så den går op.

God fornøjelse med træningen i at lægge bandager på – og god ridetur!

Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.