Fri fragt ved køb over 500 Levering 1-4 dage  30 dages returret 100 % Prismatch

CreditCardLogos

Mattes gjorde

Med en ergonomisk gjord fra Mattes, giver du din hest optimal komfort under ridning. Med en ergonomisk lammeskindsgjord fra Mattes får du en gjord der passer nøjagtig til din hest. Gjordene fås i 4 forskellige modeller, som hver især er designet til at matche hestens kropsfacon og med lammeskind af højeste kvalitet.
Mange heste er meget følsomme omkring brystbenet, hvilket ofte resulterer i problemer, både når man sadler op, og når man rider. MATTES har udviklet deres gjorde over en lang periode, samt ved at studere andre gjorde. Herigennem fandt de ud af, at mange gjorde ikke er designet optimalt, i forhold til at give hest og rytter de rette forhold. Mattes fandt ud af at trykket på brystbenet bør fordeles, således at trykket er jævnt fordelt og ikke blot er koncentreret langs brystbenets midterlinje.
Se mere information om Mattes gjorden nedenfor, eller kontakt os ved spørgsmål, vi er altid klar til at hjælpe.

Mattes gjorde

 • Mattes kort dressurgjord i quilt med poly-flex membran og lammeskindsbetræk i højeste kvalitet. Gjorden fås i 4 forskellige modeller alt efter din hests krop. Du sammensætter selv farvekombinationen på din gjord – mulighederne er uendelige! Se mere nedenfor.
  Størrelsesguide

  Alle Mattes gjorde specialfremstilles i forhold til kundens ønsker.
  Under nuværende covid-19 omstændigheder, kan der forekomme leveringstid på op til 8 uger.

 • Mattes kort dressurgjord i læder med poly-flex membran og lammeskindsbetræk i højeste kvalitet. Gjorden fås i 4 forskellige modeller alt efter din hests krop. Du sammensætter selv farvekombinationen på din gjord – mulighederne er uendelige! Se mere nedenfor.
  Størrelsesguide

  Alle Mattes gjorde specialfremstilles i forhold til kundens ønsker.
  Under nuværende covid-19 omstændigheder, kan der forekomme leveringstid på helt op til 8 uger.

 • Spring/kombi gjord med poly-flex membran. Gjorden er er udført i meget høj kvalitet og med et aftageligt lammeskindsovertræk, der runder sig om gjordens kanter, så sår og trykninger undgås. Gjorden specialdesignes i forhold til dine valg, så du får en gjord der er skræddersyet til dig og din hest.

  Alle Mattes gjorde specialfremstilles i forhold til kundens ønsker. Der kan derfor forekomme op til 5 ugers leveringstid.

 • Mattes Spring/kombi gjord i læder  med poly-flex membran. Gjorden er er udført i meget høj kvalitet og med et aftageligt lammeskindsovertræk, der runder sig om gjordens kanter, så sår og trykninger undgås. Gjorden specialdesignes i forhold til dine valg, så du får en gjord der er skræddersyet til dig og din hest.

  Da alle gjordene fra Mattes specialdesignes, kan der forekomme op til 5 ugers leveringstid.

Lammeovertræk til gjorde

Det siger kunderne

Annie Dybro  Melgaard, Hesteterepeaut og rytter

“Meget lækker gjord, og super finish at lammet kan tages af og vaskes. Gjorden ligger stabilt på min hest, og min hest virker meget tilpas med den på. Gjordens udforming gør, at der er god plads til hestens bevægelse ved albuen,  den er ligeldes nem at spændes når du er kommet i sadlen, fordi spænderne sidder midt på maven af hesten, og man derfor ikke kommer  til at hænge på siden af hesten for at spænde gjorden, og rykker i både hest og sadel. Genialt med en gjord hvor trykket er fordelt på hele gjorden,  som jo er med til at gøre det mere komfortabelt for hesten. Og endelig en gjord der kan tilpasse hestens udformning, såvel bredde som smalle heste. En optimalt gjord er ligeså vigtig som alt det andet udstyr. Jeg er superglad for vores gjord og rider med den hver dag”

Om Mattes gjorden

Mange heste er meget følsomme omkring brystbenet, hvilket ofte resulterer i problemer, både når man sadler op, og når man rider. MATTES har udviklet deres gjorde over en lang periode og ved at studere andre gjorde. Herigennem fandt de ud af, at mange gjorde er designet helt forkert i forhold til at give hest og rytter optimale forhold. Det grundlæggende problem ved mange gjorde er, at trykfordelingen på brystbenet ikke fungerer. Trykket fordeles ikke jævnt og er ofte kun koncentreret langs brystbenets midterlinje. Sommetider i et område på kun 2-3 cm. Det er ubehageligt for hesten.

MATTES gjorden har derimod en fuldstændig jævn trykfordeling på hestens brystbenet, hvilket betyder et lavt overfladetryk og giver den optimale bevægelsesfrihed. Dette skyldes gjordens ergonomiske design. Alle gjorde er smalle ved albuen og midterstykket har integrerede kryds-gjorde og en sprede-indsats, som sikrer et ensartet tryk på hestens brystben. MATTES gjorden er desuden elastisk, og gjordens spænder er fastgort med en kraftig elastik. Dette giver gjorden den nødvendige fleksibilitet i forhold til hestens bevægelser samtidig med, at hesten får den nødvendige støtte, og sadlen bliver, hvor den skal. Derfor er MATTES gjorden en velegnet gjord mod gjordkrampe. Gjorden er desuden udstyret med rustfrie fjederbelastede stålspænder, så den er nem at spænde, og der er D-ringe til fastgørelse af hjælpetøjler.

MATTEs gjord med lam

Lammeskindet på MATTES gjorden er 100 procent ægte merino-lammeskind specielt valgt ud fra strenge kriterier. MATTES har årtiers erfaring med forarbejdning af lammeskind og har en særlig teknik til at udvikle produkterne. Mattes’ garvning gør, at ulden er ekstremt tæt og elastisk med opretstående fibre. De opretstående fibre er afgørende for lammeskindets funktion, da uldfibrene gnider mod hinanden – og ikke mod hestens hud. Lammeskindet er et naturprodukt fri for kemikalier, så du undgår også allergiske reaktioner fra din hest. Kanterne på MATTES gjorden er ligeledes besat med lammeskind, hvilket sikrer, at din hest ikke får gnavesår og ubehag fra gjorden. Lammeskindet er aftageligt, så det kan vaskes, og vi anbefaler, at man køber et ekstra lammeskind til gjorden, så man kan skifte overtræk, når det andet overtræk vaskes.

Quilt eller slimline-model

MATTES gjordene fås overordnet set i to modeller. Opbygningen af gjordene er den samme, men slimline-gjorden er fremstillet af læder i stedet for tekstil. Det betyder, at slimline-modellen er lidt fladere og smallere grundet tykkelsen på læderet, og hesten har derved lidt bedre plads ved albuen. Quilt-gjordene er fremstillet af et utrolig slidstærkt tekstil af samme type, som også anvendes til arbejdstøj.

Hvordan vælger du den rigtige gjord til din hest?

Det er svært at give et detaljeret svar på spørgsmålet, da valget af gjord påvirkes af mange faktorer, herunder:

• Hestens anatomi
• Sadlens pasform (grundlæggende skal sadlen passe ordentligt)
• Type og placering af gjordstropper

For at gøre tingene enklere, baserer MATTES udelukkende deres anbefalinger på hestens anatomi.

Både Mattes quilt og slimline fås i 4 typer

Anatomisk Gjord – den anatomiske gjord med lammeskind er til heste med et godt sadelleje og god plads til albuen

Asymmetrisk gjord – til heste med snæver plads mellem gjord og albue eller dårligt markeret gjordleje, hvor gjorden har tendens til at glide frem

Halvmåneformet gjord – Til heste med korte rygge, brede ribben og/eller smal bringe, hvor gjorden glider frem og sidder for tæt ved albuen

Atletisk gjord – til heste med høj manke og slank krop, hvor gjorden har en tendens til at glide tilbage

Specielle Islændergjorde

Udover de gængse gjorde har MATTES også fremstillet en specialgjord til islænderheste og andre mindre heste. Gjorden er specialudviklet til mindre heste, såsom islænderheste, med smal bringe, kort ryg og rund krop. Den let buede form gør, at gjorden let tilpasser sig hestens krop. På grund af den smalle bringe, som disse heste har, er der ikke et bredt midterstykke. Gjorden har aftageligt lammeskindsbetræk. Specialgjorden findes både i en kort og en lang variant samt, almindelig og slimline model.

En gjord efter dit hoved

MATTES gjordene kan sammensættes i et væld af farver og kombinationer, så du får en gjord med et helt personligt udtryk, der matcher sadelunderlag, som du også kan design selv. Konkret kan du vælge mellem 33 forskellige farver på lammeskindet og 30 forskellige quiltfarver. Vælger du en slim-line lædergjord, kan du vælge mellem 3 forskellige farver på læderet.

Top