Viser alle 2 resultater

ProHorse.dk finder du et mindre udvalg af bid. Det er vigtigt at bidet matcher den specifikke hest, da der kan være stor forskel på hestes følsomhed i mundvigene, lydighed og styrke. Det betyder også meget for din ridning, at du finder det helt rigtige bid, som er komfortabelt for hesten, samt hverken niver eller gnaver i hestens mundvige. For at skabe de bedste resultater, er det helt afgørende at ride med et korrekt bid. MaKeBe Limobit har gjort det muligt, at vælge det perfekte bid til din hest. De har nemlig alt fra pelham til almindelige egg-butt bits, herudover kan du selv vælge hårdheden af disse. De grønne Limobit er mellembløde og de røde er de blødeste. Hvis du har nogle spørgsmål omkring Limobit og deres funktioner, eller har brug for rådgivning, er du meget velkommen til at kontakte os, vi er altid klar til at hjælpe.

Tilbud
318,00 kr.
Tilbud
318,00 kr.

Bid til enhver type hest

Bidet er en af de dele af udstyret, som det er vigtigst at vælge ud fra den pågældende hests behov. Alle heste er forskellige, og hvor nogle heste er sarte i munden er andre stærke. Derfor skal det vurderes hvilket, som egner sig bedst til hesten. Et forkert valg kan nemlig have konsekvenser for ridningen, og genere hesten. Det kan også være farligt såfremt en stærk hest har et for blødt bid på, da det kan mindske kontrollen over hesten. Derfor er det essentielt at vælge et, som hverken er for blødt eller stærkt til den pågældende hest. Langt de fleste heste fungerer godt på et almindeligt todelt eller tredelt bid, men der findes også heste som har behov for en anden slags.

Bid til stærk hest

På en stærk hest, vil der typisk være behov for et hårdere bid. Nogle heste har nemlig tendens til at løbe igennem hånden, og reagere mindre på signalerne. Dette kan resultere i at rytteren bliver nødt til at sidde uroligt med sin hånd, hvilket kan være uhensigtsmæssigt. Ligeledes kan det være ubehageligt for både hest og rytter. En stærk hest vil typisk have behov for en pelham, eller to- eller tre rings bid. Her vil rytteren have frihed til, at kunne korrigere mindre i hånden, og sidde mere stille. Det er dog vigtigt at rytteren er rutineret nok til at sidde stille med hånden, før der lægges et stærkt bid på. Ellers kan man nemlig risikere at hesten får hårde ryk i munden, hvilket er ubehageligt og kan skabe uro.

Bid til sensitiv hest

Der findes mange heste som er følsomme i munden. Disse heste vil typisk være mere lydhøre for signalerne fra hånden. På denne type hest bør man holde sig til blødere bid, som ikke generer hesten i munden. En hest som bliver irriteret i munden vil typisk have tendens til at slå med hovedet eller bremse op når der tages i tøjlen. På en springbane kan dette risikere at have indflydelse på rytmen og overblikket rundt på banen. Til en sensitiv hest anbefaler vi muffebid, bid med D-ringe, eller todelt eller tredelte. Disse er mere skånsomme for hestens mund, og hesten vil have lettere ved at acceptere bidet.

I vores udvalg finder du forskellige bid, som har forskellig hårdhed. Du finder blandt andet Makebes limobits, som er designet i thermoplast, som er behageligt for hestens mund. Disse fås i to forskellig hårdheder, så man kan vælge det som egner sig bedst til ens hest.