✓ Fri fragt ved køb over 500 Levering 1-4 dage  30 dages returret 100 % Prismatch

Shop dine julegaver hos ProHorse! Returretten gælder indtil 15. januar på julegaver!

Gjorde

Se vores store udvalg af gjorde til heste her på siden. Du finder alt fra springgjorde og dressurgjorde til westerngjorde. Se også muligheden for at skræddersy din egen personligt designede Mattes gjord perfekt til netop din hest. Se alt om Mattes gjorden her.

Viser 1–16 af 45 resultater

 • lammeovertræk til specialgjord til små heste lige model
  lammeovertræk til specialgjord til små heste lige model
  Vælg muligheder

  Mattes lammeovertræk, som passer til specialgjord til små heste(lige model).

  Alle Mattes produkter specialfremstilles efter kundens ønsker. Der kan derfor forekomme op til 5 ugers leveringstid.

  Tilbud
 • mattes gjord til små heste lige model
  mattes gjord til små heste lige model
  Vælg muligheder

  Mattes specialgjord designet til mindre heste, som eksempelvis islænderheste og ponyer. Gjorden fås i str. 40-70cm. Alle Mattes gjorde specialfremstilles i forhold til kundens ønsker. Der kan derfor forekomme op til 5 ugers leveringstid

  Tilbud
 • Mattes Lammeovertræk til western gjord Slim-Line
  Mattes Lammeovertræk til western gjord Slim-Line
  Tilføj til kurv

  Lammeovertræk til Mattes western gjord (slimline). Køb et ekstra lammeskind til din Mattes western gjord, når det gamle trænger til en udskiftning. Alle Mattes produkter specialfremstilles efter kundens ønsker. Der kan derfor forekomme op til 5 ugers leveringstid.

 • Zandona gjord med lammeskind
  Zandona gjord med lammeskind
  Vælg muligheder

  Carbon Air Sensitive + Candy gjord fra italienske Zandona, designet i en ergonomisk form, som følger hestens konturer.

 • Scharf Freedom Backtrack Gjord, sort, str. 70
  Scharf Freedom Backtrack Gjord, sort, str. 70
  Vælg muligheder

  Scharf Freedom gjorden kommer nu også til heste med, hængebug og/eller kort gjordleje hvor gjorden har tendens til at glide frem mod albuen.

  Tilbud
 • Zandona Carbon Air Sensitive+ Pladegjord
  Zandona Carbon Air Sensitive+ Pladegjord
  Vælg muligheder

  Zandona Carbon Air Sensitive+ spring-pladegjord med lammeskin.

 • Zandona Carbon Air Candy Gjord
  Zandona Carbon Air Candy Gjord
  Vælg muligheder

  Carbon Air Candy Gjord fra italienske Zandona, er designet med en ergonomisk form.

 • Zandona Carbon Air Pladegjord
  Zandona Carbon Air Pladegjord
  Vælg muligheder

  Carbon Air Pladegjorden er en innovativ, anatomisk udformet pladegjord, som har en høj ventilationsevne.

  Tilbud
 • Mattes specialgjord til små heste(islændergjord), 35cm, leveringsklar
  Mattes specialgjord til små heste(islændergjord), 35cm, leveringsklar
  Tilføj til kurv

  Leveringsklar Mattes islændergjord:

  – 35cm
  – Naturfarvet lammeskind
  – Sort quilt
  – Uden elastiske remme

 • Scharf Freedom Dressur Gjord
  Scharf Freedom Dressur Gjord
  Vælg muligheder

  Det eksklusive og patenterede design sikrer, at hver del af gjorden virker sammen med en bestemt muskel i brystet – uden at forstyrre funktionen af andre muskler.

  Tilbud
 • Acavallo gel&cow anatomisk gjord med lammeskind
  Acavallo gel&cow anatomisk gjord med lammeskind
  Vælg muligheder
  • Acavallo anatomisk gjord med gel panel på midten.
  • Fremstillet i kalveskind og gel, samt lammeskind.
  • Spænder af rustfrit stål
  • Aluminium karabinhage
  • samt to vandrette D-ringe til at fastgøre hjælpetøjler til.
  Tilbud
 • Scharf Freedom Backtrack Gjord
  Scharf Freedom Backtrack Gjord
  Vælg muligheder

  Scharf Freedom gjorden kommer nu også til heste med, hængebug og/eller kort gjordleje hvor gjorden har tendens til at glide frem mod albuen.

  Tilbud
 • A Equipt Pladegjord med lammeskind
  A Equipt Pladegjord med lammeskind
  Vælg muligheder

  A Equipt pladegjord med lammeskind i engelsk kalvelæder. Udstyret emd aftageligt lammeskind.

 • Mattes Lammeovertræk til dressurgjord slim-line, 90cm, asymmetrisk, leveringsklar.
  Mattes Lammeovertræk til dressurgjord slim-line, 90cm, asymmetrisk, leveringsklar.
  Tilføj til kurv

  Lammeovertræk til Mattes kort dressur gjord (slimline).

  – 90cm
  – Grafitfarvet lam
  – Sort læder
  – Passer til asymmetrisk gjord.

 • Lammeskindsovertræk til Scharf Freedom Western gjord
  Lammeskindsovertræk til Scharf Freedom Western gjord
  Vælg muligheder

  Lamme pads i Merino uld der passer på SCHARF Freedom western gjord. Uld højde er 2,5 cm. Lamme pads lukkes om gjorden med velcro.

  Tilbud
 • Lammeskindsovertræk til Scharf Freedom Military gjord
  Lammeskindsovertræk til Scharf Freedom Military gjord
  Vælg muligheder

  Lamme pads i Merino uld der passer på SCHARF Freedom military gjord med plade. Uld højde er 2,5 cm. Lamme pads lukkes om gjorden med velcro.

  Tilbud

Viser 1–16 af 45 resultater

Hvad er en gjord?

En gjord er lavet til at holde sadlen på plads under ridning, og sørge for at den ikke glider eller falder af. Den fungerer således, at den fastspændes til sadlen, og fastgøres under hestens bug. 

Det er derfor rigtig vigtigt at finde en gjord, som passer til formålet og til hestens statur. Hertil er det værd at nævne Scharfs freedom gjorde, som er designet således, at hesten kan bevæge sig naturligt under ridning. På den måde opnår du det optimale udbytte af din træning.

Herudover forhandler vi Mattes, som har gjort det muligt at designe sin egen gjord, så den passer perfekt til din hests kropstype. Herudover kan man selv vælge farven på gjorden og lammeskindet, samt købe et udskifteligt lammeskind, så gjorden kan holde i mange år. 

Hvis du har nogle spørgsmål til vores gjorde, eller har brug for rådgivning, er du selvfølgelig mere end velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe dig, så du kan få en gjord, der passer til netop din hest

Husk også at se vores store udvalg af tilbehør til rytteren; fx vores ridehjelme og ridestøvler.

Anatomisk gjord

Med en anatomisk gjord sørger du for, at der er god plads til albuen, samtidig med at den bliver liggende korrekt i gjordlejet. En anatomisk gjord er perfekt til hesten, som har en almindelig kropsbygning. 

Det vil sige, at hesten hverken er for smal, bred, slank eller har hængebug, hvor gjorden har tendens til enten at glide frem eller tilbage. En god hovedregel er, at der skal være en lille håndsbredde mellem albuen og gjordens placering. I vores udvalg har vi lagt vægt på innovation og hestens anatomi. Derfor har vi valgt at arbejde med førende kvalitetsmærker som Scharf og Mattes, som laver gjorde, der egner sig både til den almindelige hest, samt heste med specielle behov. 

For at en hest kan arbejde optimalt under ridningen, er det utroligt vigtigt at forsyne den med en gjord, som sidder korrekt og ikke generer. En gjord, der ikke sidder korrekt, kan nemlig være til stor gene for hesten og have konsekvenser for ridningen. Alle heste er forskellige, og derfor vil en gjord, der sidder godt på en hest, ikke nødvendigvis have den korrekte indvirkning på en anden hest. 

Dette er netop også grunden til, at Mattes gjordene kommer i fire forskellige modeller, som vælges efter hestens kropsform. Din hest kan ikke fortælle dig om dens udstyr genererer, og derfor er det rytterens opgave at sørge for hestens velvære. Den korrekte form på gjorden kombineret med den korrekte længde vil tilsammen give dig en gjord, som passer perfekt til din hest.

Hvis du er i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte os for at få hjælp til at bestemme den korrekte gjord til din hest. 

Gjorde til dressur, spring, islændere og ponyer

Her på siden finder du gjorde til både dressur og spring, såvel som specielle modeller specifikt til islændere og ponyer. I udvalget finder du også gjorde fra mærker som eQuick og Acavallo, som også har udviklet innovative løsninger på problemer, som ryttere har døjet med i mange år. 

Blandt andet har Acavallo udviklet et smart system på springpladerne, som fortøj og andre hjælpetøjler kan sættes fast til, som er mere sikkert end den traditionelle karabinhage.

Gjordene fra danske Scharf bærer også præg af innovation og fokus på hestens velvære. De er nemlig designet til at bevæge sig med musklerne og give hesten den ultimative frihed og komfort. 

Som noget nyt kan disse gjorde også fås med lammeskind, så de virker super bløde og behagelige for hesten. Disse gjorde kommer ligeledes som både springgjorde, dressurgjord, western gjorde og military samt til islændere. 

Der er derfor noget til enhver disciplin, og alle vil kunne finde en gjord, som matcher den pågældende disciplin og hestens behov. Skab de bedste forudsætninger for, at du og din hest når dine mål ved at investere i en god gjord.

Banangjord

Det sker ofte for hesten, at gjorden glider frem mod albuen under ridningen. Dette er typisk de heste, som har brede ribben, kort ryg og hængebug. En banangjord som går i en bue, vil give ekstra plads op til albuen og dermed en forøget bevægelsesfrihed. 

Således vil den lægge sig korrekt i gjordlejet, og hesten undgår gener og ubehag under ridningen. En gjord, som ligger for tæt ved albuen, vil typisk have tendens til at gnave og vil i værste fald kunne danne sår. 

Mattes banangjord kaldes halvmåneformet og går i en bananform, samtidig med at den giver ekstra plads til albuen ud for skulderen. Ligeledes har gjorden lammeskind på, som forhindrer den i at gnave. 

Mange er nervøse for at lammeskindet vil resultere i, at den glider for meget på hesten. Dog vil problemet med gjorde, der glider, typisk ikke være lammeskindet, men fordi selve gjorden har en forkert form. 

Såfremt gjorden har den korrekte form, vil den også blive liggende, trods det er en lammeskindsgjord. Med en ergonomisk lammeskindsgjord fra Mattes får du en gjord, der passer nøjagtig til din hest. 

Gjordene fås i 4 forskellige modeller, som hver især er designet til at matche din hests kropsfacon – ingen heste er ens. Lammeskindet på Mattes gjordene er fremstillet af en krydsning med kvalitetsulden Merino. 

Lammeskindets åbne struktur tillader desuden, at luft kan passere mellem fibrene. Derfor udlignes temperaturen og gør det til et ideelt materiale, til både sommer og vinter.

Gjord til hest med gjordkramper

Mange heste døjer med gjordkramper, og for at forebygge dette er det essentielt at vælge en gjord, som sidder korrekt på hesten. Mattes gjorden er udstyret med et bredt stykke på midten, som sørger for at fordele trykket ligeligt på brystbenet. 

Dette mindsker generne på hesten og kan derfor fjerne gjordkramperne. Kombinationen af dette design med den korrekte model og længde vil afhjælpe gjordkramper hos hesten.

 

Vi går meget op i, at vores kunder køber den korrekte gjord til deres hest, og derfor anbefaler vi, at du kontakter os inden køb, hvis du er i tvivl om, hvilken du skal vælge til din hest. Det er en god ide at vedhæfte et billede af hesten forfra og fra siden, gerne sadlet op, så vi kan give den mest retvisende vejledning om, hvilken gjord du skal vælge.

Har du styr på alt rideudstyret til din hest? På ProHorse fører vi et bredt udvalg af rideustyr, der giver dig en optimal træningsoplvelse til hest. Se flere af vores kvalitetsprodukter, bl.a. gjordegamachersadelunderlaghestedækkenertrenser med videre. Med det rigtige udstyr bliver din træningssession blot bedre.

Kategorier

Sorter efter pris

Brands

Top