Viser 1–12 af 15 resultater

På ProHorse.dk finder du et bredt udvalg af sadelunderlag til heste i høj kvalitet. Underlaget er noget af det mest essentielle udstyr, som benyttes hver dag. Det er derfor vigtigt at vælge et sadelunderlag, som har en god pasform, samt ikke sidder og folder og rynker.

Har du spørgsmål til vores sadelunderlag, eller brug for rådgivning, er du velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe.

Islænderunderlag og sadelformede underlag

Mattes Lammeskindsunderlag Islænder model

Fra: 449,00 kr.
499,00 kr.

Januarudsalg

Mattes halfpad

849,00 kr.
599,00 kr.

Islænderunderlag og sadelformede underlag

Mattes sadelformet underlag med lammeskind

1.099,00 kr.
375,00 kr.
599,00 kr.
475,00 kr.
375,00 kr.

Sådan vælger du det rigtige sadelunderlag

Det er vigtigt, at sadelunderlaget ligger perfekt og er svedtransporterende, hvis din hest skal præstere optimalt i den daglige træning og til stævner.

Et sjaskvådt underlag der glider, rynker og folder under sadlen er ikke det mest optimale. Hvis du vil sikre, at din hest har de bedste forhold under træningen eller til stævne, skal du investere i et ordentligt sadelunderlag.

Det er derfor yderst vigtigt, at sadelunderlaget har den rigtige pasform. Det betyder blandt andet, at sadelunderlaget er skåret således, at det er en smule højere fortil, så man undgår, at underlaget sidder og gnider hen over manken og laver en trykning eller et gnavesår.

Det er også vigtigt, at underlaget er i en sådan kvalitet, at det sidder glat under sadlen. Folder og rynker kan også give trykninger og gnavesår – og sådanne skader er ikke alene smertefulde for hesten. De kan også være lang tid om at hele.

Sadelunderlag til ethvert formål

I vores udvalg finder du de traditionelle spring-, dressur-, og kombiunderlag fra forskellige mærker, samt i forskellige prisklasser. Blandt disse finder du også svedtransporterende underlag, samt trykabsorberende underlag med memoryskum i sadellejet. 

Du finder også de fantastiske Mattes lammeskindsunderlag, som det selv er muligt at designe helt fra bunden via vores online konfigurator. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for rådgivning til, hvordan du kan designe dit helt eget sadelunderlag.

Underlag til spring

Hvilket sadelunderlag du har brug for, afhænger helt og holdent af, hvilken ridedisciplin du og din hest begiver jer ud på. 

Til springdisciplinen skal du naturligvis have fat i et springunderlag. Underlaget er nemlig specielt formet efter springsadlens design. Springning indebærer korte stigbøjler, og dermed bøjede knæ end ved andre ridediscipliner, og derfor er springunderlaget lidt mere buet end andre underlag – netop for at understøtte springsadlens runde form. 

Se vores udvalg af sadelunderlag til spring her

Underlag til dressur

Hvis du typisk rider dressur, skal du selvfølgelig have fat i et dressurunderlag. Dressurunderlaget er designet og formet, så det bedst muligt komplimenterer den typiske dressursadel. 

Underlaget sørger for, at hesten ikke udsættes for unødig overbelastning. Derudover vil et underlag i god kvalitet også skåne din sadel, hvor læderet ellers kan risikere at blive slidt langt hurtigere, end hvis der er et underlag til at beskytte.

Se vores udvalg af sadelunderlag til dressur her.

Underlag til islændere

Hvis du rider på en islænder, kan du med fordel overveje at anskaffe dig et sadelunderlag til islændere. Et underlag til islændere er specifikt designet til at have den rette pasform i forhold til den typiske islændersadel.

Som sagt tidligere er det helt afgørende, at sadelunderlaget har den korrekte pasform. Både for din og hestens skyld. 

Se vores udvalg af islænderunderlag og sadelformede underlag her

Sadelunderlag med lammeskind

Mattes lammeskinds underlag er sadelunderlag i allerhøjeste kvalitet. Lammeskindet giver din hest optimal komfort. Merino lammeskindet giver mulighed for, at der kommer luft til hestens ryg. Det betyder, at der ikke sker overophedning af hestens hud, muskler eller sener. 

Mattes underlagene kan kombineres med et væld af forskellige farver (de mest populære er grøn, sort og hvid) og stilarter, så du kan få et helt unikt underlag, der passer lige til din stil.

Sadelunderlag fra Mink Horse

De unikke sadelunderlag MmAir fra Mink Horse har memoryskum i sadellejet, som er trykfordelende og stødabsorberende. Underlaget er desuden fugttransporterende og har ventilerende mikromesh i toppen. 

Designmæssigt har underlagene flotte, elegante pipes i kontrastfarver og et diskret sølvlogo lige ved forsvidslen. Underlagene fås i dressur, kombi og islænder i størrelserne 16″ og 17″ i hvid, hvid/creme, navy, sort, antracit og grøn.

Sadelunderlaget MPro, ligeledes fra Mink Horse, har cut back ved forsvidslen. Det giver ekstra frihed omkring manken. Derudover har underlaget en specialvævet underside, der holder fugt væk fra hesten og sørger for, at underlaget bliver, hvor det skal. Ved gjordstropperne er der en forstærkning i kunst-ruskind, og selve gjordstroppen på underlaget har velcrolukning. 

Fås i sort, navy og antracitgrå polyester, indigo denim og sort eller antracitgrå kunst-ruskind i modellerne island (sadelformet), dressur og kombi/spring i størrelse 16” eller 17”.

Svedtransporterende sadelunderlag

Teknologien er i dag så langt fremme, at der findes højteknologiske materialer, som kan transportere sveden væk fra hesten. Mink Horse har udviklet sadelunderlagene MmAir og Mmbrick, som er udført i mikromesh – et svedtransporterende materiale. 

Samtidig er underlaget udstyret med en ventilationskanal i et fintmasket netagtigt materiale langs hesten rygrad, hvilket fungerer som ventilation.

Det vil sige, at underlaget ikke bliver vådt og derefter stift af indtørret sved på samme måde som traditionelle sadelunderlag. Således er det heller ikke nødvendigt at vaske underlaget lige så ofte. 

Trykabsorberende underlag

Det er afgørende, at underlaget ligger fast og glat på hesten for at undgå trykskader. Man kan yderligere gardere sig mod trykninger ved at anvende et trykfordelende og stødabsorberende underlag. De fås i forskellige udformninger i gele-materialer eller memory-skum.

MmAir fra Mink Horse har trykfordelende og stødabsorberende memory-skum indbygget i sig, og man undgår besværet med et ekstra pad under sadlen, som også har en risiko for at forskubbe sig eller danne rynker og folder.

Se præsentationen af MM Air sadelunderlaget lige her: