Viser et enkelt resultat

Stigremme skal føles som et usynligt element, så rytteren opnår maksimal komfort under ridningen. Det er vigtigt at de ikke generer rytteren under ridning. Herudover skal de være stærke og kunne modstå de stød og den vægt de må blive udsat for. De skal selvfølgelig passe til din sadel, både i farven og designet. Vi har nogle meget basic designet stigremme, som passer til stort set alle sadler. Du har altså rig mulighed for at finde dine kommende stigremme her på siden. Vi forhandler kun de bedste, når det kommer til komfort og kvalitet. Har du nogle spørgsmål til vores stigremme, eller har brug for rådgivning, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, vi er altid klar til at hjælpe.

Stigremme

Stigremmes formål er at forbinde stigbøjlerne med sadlen. Det er vigtigt at stigremmene er i et solidt materiale, som ikke risikerer at knække under ridningen. De er typisk produceret i læder, men hos Freejump ses blandt andet også, at der er anvendt materialer som russkind på indersiden, for at skåne sadlen for slidemærker.

Pleje af stigremme

Som udgangspunkt skal stigremme plejes med almindelig læderfedt. Dog kan for meget fedt også være en ulempe, fordi remmene kan blive for bløde og i værste tilfælde knække, hvis de får for meget fedt. Det er vigtigt også at give sadlen fedt jævnligt, i det område hvor remmene ligger, da de kan slide på sadlen.

Hvor lange skal dine stigbøjler være?

Hvilket hul du skal sætte dine stigremme i, kommer an på dine bens længde. Er du i tvivl om hvor lange dine stigbøjler skal være, kan du prøve følgende:

Hold armen strakt med stigremmen langs undersiden af armen hele vejen til armhulen. Stigremmen skal have cirka samme længde, som der er fra din fingerspids til armhulen. Disse mål passer til spring/allround ridning. Rider du i dressursadel skal stigbøjlerne som regel være en del længere.