Viser alle 5 resultater

Her på siden finder du et udvalg af trenser og kandarer (der også kaldes hovedtøj til heste) fra forskellige kvalitetsmærker og til forskellige formål. Du kan finde trenser til spring, dressur, stævne m.m. Alle trenser og kandarer har til fælles, at de er produceret i blødt og smidigt europæisk læder. 

Længere nede på siden, under produkterne, finder du instruktioner til at tilpasse din trense til din hest. Det er nemlig meget vigtigt, at din trense eller kandar sidder optimalt. Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

A Equipment trenser

A Equipt Olympic Trense

1.199,00 kr.
Tilbud
1.099,00 kr.
Tilbud
1.099,00 kr.
Tilbud
1.099,00 kr.

A Equipment trenser

A Equipt Agenda Trense

1.549,00 kr.

Hvad er en trense og hvilken skal du vælge? 

En trense er et hovedtøj til heste, der udover at give et flot look er ét af rytterens vigtigste værktøjer til at kommunikere med hesten. Netop derfor er der også forskel på trenserne alt afhængig af den givne ridedisciplin, ligesom at man også kan vælge hvilket bid, som egner sig bedst til hesten. 

Hos os finder du et hovedtøj til ethvert formål samt disciplin, uanset om du søger en beskeden trense eller kandar til brug i den daglige træning, eller en kandar med masser af bling til at vise frem på stævnebanerne. 

Det er essentielt at have en trense, som sidder anatomisk korrekt på hestens hoved, således at du og din hest kan få det største udbytte af ridningen uden gener. Godt udstyr skaber nemlig gode resultater. 

Følg instruktionerne nedenfor for at vurdere, om din trense sidder korrekt på hesten, eller kontakt os endelig ved spørgsmål omkring vores forskellige hovedtøjer.

Trenser der passer til din hest

For at få det optimale ud af hesten og rideturen skal trensen sidde perfekt. Er der noget, der trykker, gnaver eller på anden måde generer, kan man næsten være sikker på, at hesten enten slår med hovedet, eller at irritationen sætter sig som spændinger i nakke, hals og ryg.

Hvis du skal bruge trensen til konkurrencesport, kan du med fordel undersøge Dansk Ride Forbunds Sportsreglement (DRFS) for at se, om trensen overholder reglerne. 

Sådan skal din trense sidde for at passe

Pandebåndet skal ligge ind til hestens pande, men det må ikke stramme så meget, at nakkestykket trækkes hen over ørene.

Næsebåndet skal sidde under hestens kindben med en afstand svarende til to fingres bredde. Du skal også kunne få to fingre ind under næsebåndet, når det er spændt.

Husk at kontrollere, at huden mellem bid og næsebånd ikke er i risiko for at blive klemt mellem næsebånd og bid. Det kan det være, hvis næsebåndet sidder for lavt.

Sidestykkerne spændes således, at der er to mindre folder i hestens mundvig, når den har trense og bid på.

Mellem hestens ganache (spytkirtlen) og kæberemmen skal der kunne være en knyttet hånd.

Anatomiske trenser der passer perfekt til hestens hovedform

Hvis det ikke står klart endnu, slår vi det gerne fast igen: Trensen skal sidde perfekt, ellers går det ud over hesten såvel som rideoplevelsen.

Derfor skal du gå efter trenser, der passer netop din hests anatomi. Vi opfordrer dig til at tage kontakt til os, så vores dygtige fagfolk med årevis af erfaring i branchen hurtigt og effektivt kan hjælpe dig med at træffe det rette valg. 

Både du og din hest vil takke dig for det.

Hannoveransk trense/næsebånd

En hannoveransk trense, eller hannoveransk næsebånd/næserem, er en særlig trense, der sidder under mulen og spændes fast omkring bidet. Dette gør, at hesten ikke åbner munden for meget. 

Man anvender typisk hannoveranske næseremme til ungheste, der endnu ikke har lært at holde munden i ro endnu. 

Tilbud på trenser

Vi har altid gode tilbud på hylderne her hos Prohorse.dk. Du kan derfor med fordel holde løbende øje med vores outlet sektion, hvor du eventuelt kan finde billige trenser på tilbud. Vi fører også et stort udvalg af øvrigt rideudstyr, der sikrer optimal træning til hest. Læs mere om vores gjorde, gamacher og hestedækkener her.