Viser alle 3 resultater

Sporer skal ligesom alt andet rideudstyr, være af god kvalitet så de tjener deres formål på bedste vis, sidder som de skal og ikke skader hesten. Sporer er et vigtigt værktøj at have til opmuntring og kontrol af hesten men skal altid bruges med omtanke. ProHorse har sporer i mange udformninger. Både helt enkle flade eller runde sporer eller kugle og hjulsporer. Sporeremme findes også i flere udformninger i lækkert læder. Vi har bl.a. sporeremme med praktisk elastik så de sidder perfekt om foden.

189,00 kr.
649,00 kr.
245,00 kr.

Sporer til hesten som en sekundær hjælp

Sporer kan være et effektivt hjælpemiddel til hesten, da rytterens signaler forstærkes. Nogle heste har brug for at blive kvikket lidt op eller er mere lydhør for schenklerne når sporer benyttes.
Når en rytter vælger at ride med sporer, kan rytteren typisk sidde mere stille med sin schenkel, og kan blandt andet undgå at skulle ”sparke” til en schenkeldøv hest, for at opnå den ønskede reaktion fra hesten. Rytteren kan sende hesten små præcise signaler, som er sværere for hesten at forstå såfremt man blot trykker til hesten med støvlen.

Der findes mange forskellige slags, blandt andet kuglesporer, hjulsporer, hammersporer og ponysporer. Det er op til den enkelte hests behov, hvilken slags som bør vælges. Nogle heste egner sig nemlig bedst til at bruge en bestemt slags. En kuglespore er god til hesten, som bliver lidt irriteret af sporen, da den som i navnet har form som en kugle, og derfor ikke prikker så tydeligt. Hjulsporer er gode til at kilde hesten lidt, og egner sig godt til at vække hesten lidt op. Man skal dog være forsigtig med denne slags spore(om ikke andet alle slags sporer), da den kan gøre skade såfremt, man er for voldsom med sin schenkel. Hos ProHorse forhandler vi blandt også de populære Freejump sporer, som har et fleksibelt yderstykke i plastic, således at de er behagelige, og ikke presser rytterens fod. De får den helt perfekt pasform om foden, når man kombinerer dem med de populære Freejump sporeremme med elastik.

Sporer eller pisk?

Nogle ryttere vælger enten at ride med pisk eller sporer. Begge disse betragtes som sekundære hjælpere, som blot bør benyttes såfremt hesten har særligt brug for det.  Husk at tjekke Dansk Rideforbunds Reglement omkring sporer, da der findes forskellige regler for hvilke slags der må benyttes, længden og mere til.