Viser 1–12 af 19 resultater

Her på siden finder du et super lækkert udvalg af ridestøvler og sko til rytteren. Vi har sørget for, at der er en størrelsesguide til alle støvler. Så er du altid sikker på at få den rigtige størrelse ridestøvler og sko.

Tilbud
2.499,00 kr.
2.299,00 kr.
1.595,00 kr.
Tilbud
1.999,00 kr.3.295,00 kr.
1.499,00 kr.
2.295,00 kr.
2.295,00 kr.
2.295,00 kr.2.999,00 kr.
1.399,00 kr.
999,00 kr.

Sådan vælger du de rigtige ridestøvler

Anvendelsen er det vigtigste parameter for, hvilke ridestøvler du skal vælge. Med andre ord: Hvad du skal bruge dem til.

Inden man investerer i et par ridestøvler, er det vigtigt at gøre sig helt klart, hvad man skal bruge dem til. Rider man dressur hver dag på højt niveau, har man nogle helt andre krav til sine ridestøvler, end hvis man går til ridning en gang om ugen.

Nogle ridestøvler har en specialudviklet sål, der er glat og sikkerhedsmæssig forsvarlig, selvom den er skridsikker.

Én ting er dog fælles for alle ridestøvler. De skal have en glat sål og en smal fod, så der ikke er risiko for, at foden kan hænge fast i stigbøjlen. Det er der nemlig alt for stor risiko for, hvis sålen er grov og bred. Det er således stigbøjlen som skal have en trædeplade som holder foden godt på plads, og støvlen skal blot have lette riller.
På Prohorse.dk finder du ridestøvler der passer til alle behov.

Vi bytter naturligvis, hvis de ikke skulle passe, når du har prøvet dem på. Vi mener nemlig, at ridestøvler og sko skal sidde helt perfekt, således at rytteren kan præstere optimalt under ridningen. 

Det er også vigtigt at have et par gode stald sko til den daglige omgang i stalden, mugning mm. Derfor anbefaler vi, at man investerer i et par ordentlige sko og støvler, så man fortsat vil kunne yde optimalt med et par komfortable kvalitetsstøvler. 

Har du nogle spørgsmål til vores ridestøvler og sko, eller har brug for rådgivning, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe.

Korte ridestøvler til begynderen

Når man begynder at gå til ridning, ved man måske ikke, om man vil fortsætte med at ride. Ligeledes vil børn hurtigt vokse ud af sin skostørrelse. Derfor kan et par kunstlæderridestøvler være den rigtige løsning. De fås til en fornuftig pris, er vandtætte og kræver ingen vedligehold ud over en vandslange.

Dog kan ridestøvler med kunstlæder godt føles ekstra varmt på fødderne.

Er du begynder, behøver du ikke nødvendigvis at investere i et par lange ridestøvler. Her findes der også korte ridestøvler – de såkaldte jodphurs ridestøvler – som kombineres med et løst skaft; leggings (som er mere bløde end et normalt støvleskaft) og som både findes i læder eller ruskind. Hertil kan et par almindelige ridebukser eller ridetights bruges til.

Man er som regel nødt til at have leggings på. Både fordi stigremmen kan risikere at nive i huden, og fordi det af sikkerhedsmæssige årsager er bedst, at man ikke risikerer at få løstsiddende tøj i klemme nogle steder. Udover det giver skindet en god kontakt til hesten, så det er lettere at holde sine ben stille under ridningen. 

Hos Prohorse.dk forhandler vi lækre korte læderridestøvler til en overkommelig pris, ligesom vi har leggings som matcher de forskellige modeller. Det kan være et rigtig fint alternativ til begynderen, der også gerne vil have ridestøvler i en høj kvalitet. Kombinationen kan også egne sig til den erfarne rytter, som ønsker mere bevægelsesfrihed end et par traditionelle lange ridestøvler giver. Læder har samtidig den fordel, at det er åndbart. Husk også at holde øje med vores tilbud – så kan du være heldig at finde billige ridestøvler af høj kvalitet.

Jodphurs fås både med snører, lynlås eller elastiske indsatser i siden. Fordelen ved ridestøvler med snøre er, at man nemmere kan tilpasse støvlen til fod og ankel. Ridestøvler med lynlås er hurtige at komme i, mens støvlerne med elastikindsats måske ikke sidder lige så tæt til foden, som dem med snører og lynlås. 

Lange ridestøvler til allround-rytteren

Rytteren, der både rider dressur, spring og en tur i skoven, stiller måske andre krav til sine støvler. Måske bruges støvlerne også til staldarbejde, og de skal derfor opfylde flere forskellige kriterier. De skal være komfortable, i en holdbar kvalitet, og så skal de kunne bruges til det hele.

Allround-rytteren vil i nogle tilfælde vælge jodphurs med leggings, som er så fleksible, at man kan ride med korte bøjler på turen og springbanen og samtidig så støttende, at man kan ride med længere bøjler til dressurtræningen.

Allround-rytteren kan også med fordel bruge en lang ridestøvle – hvis den ikke er for stiv i skaftet. Prohorse.dk har en masse modeller fra Mountain Horse, der er perfekte til dette formål. Ridestøvlen er fremstillet i ægte, smidigt læder, der gør støvlen så fleksibel, at man sagtens kan ride med korte bøjler uden at få trykninger eller slidsår.

De lange ridestøvler fra Mountain Horse giver samtidig mere støtte end leggings, blandt andet fordi de er foret med ægte læder. Støtte fra støvlens lange skaft er en fordel, når man skal opnå den rette position af schenklen under dressurtræning.

Støvlen er desuden i en slank model med udvendig, høj bue, hvilket giver den et elegant udtryk.

Ridestøvler til spring

For springrytterens vedkommende gælder det, at støvlen ikke må være for høj, så den ikke generer i knæhasen. Den skal sidde til omkring anklen og langs schenklen, så den giver støtte. Men støvlen skal også være smidig og ikke for stiv i skaftet, så benet uden gener kan bøjes til de korte springbøjler.

Ridestøvler til dressur

Dressurrytteren har brug for et stift skaft udvendigt, så schenklen kan hænge roligt og afslappet ned langs hestens sider, uden rytteren er nødt til at spænde. Det er der risiko for, hvis skaftet er for blødt, og leggings er som regel ikke nogen løsning for en dressurrytter.

Dressurstøvlen skal også gerne være tyndere indvendigt, så rytteren har tæt kontakt til hesten og dermed bedre indvirken med schenklen.

Støvler til den professionelle rytter

Den professionelle rytter stiller meget høje krav til sine støvler. Ofte vil denne rytter få lavet sine støvler efter mål, og det er ikke prisen, der er afgørende for valg af støvle. Komforten er vigtig, hvis rytteren rider flere heste om dagen, men funktionaliteten er mindst lige så vigtig.

Den øvede/professionelle rytter vil ofte gerne have, at læderet indvendigt er tyndere end udvendigt, så der er tæt kontakt til hesten.

Ridestøvler på tilbud

Hos Prohorse.dk finder du billige kvalitetsridestøvler til en fast lav pris, som passer til dig uanset, hvilket niveau du befinder dig på. Hold øje med vores outlet sektion for gode tilbud på ridetøj, -udstyr og -tilbehør.

Mangler du arbejdsstøvler til stalden, bør du også tjekke vores staldstøvler. Støvlerne fås både med og uden foer. De er fremstillet i læder med sikkerhedshætte i tåen af glasfiber, og så er de vandtætte. Alt i alt en super lækker støvle til det daglige arbejde i stalden.